Mészáros Pál Pince Ohmerops 2020 | Itt minden finom!

Delikátesz. Adalékmentes élelmiszerek, italok, édességek.

Mészáros Pál Pince Ohmerops 2020

Cím:
Kiszerelés 0.75
Cikkszám:
25
Ár (bruttó):7 690 Ft
Készleten: 
Igen
Részletes termék leírás: 

Ohmerops 2020 (száraz)

Malomoldali Dűlőből származik. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc válogatott szőlőkből készül.

Nevét a Gyurgyalag madárról kapta, melynek latin neve Merops, mely a Szekszárdi borvidék jellegzetes madara.

A dűlőben 3 terasz található: a legfelső Merlot, alatta Cabernet Sauvignon, alatta Cabernet Franc. A teraszok között magas löszfalak találhatóak, melyekben fészket fúrnak maguknak a gyurgyalag madarak (természetvédelem alatt álló madarak). A fészkekből kirepülő madarak összeszedik és megeszik a szőlő rovarkártevőit, ezért nem használunk rovarölő szereket, így ők egészségesen felnevelik a fiókáikat és szaporodnak. A gyurgyalag madarak és miközöttünk szimbiózis (hasznos együttélés) van.

Ezért gondoltuk, hogy erről a területről származó szőlőből készített Cuvée bor nevét erről a madárról nevezzük el. Ezzel a borral szeretnénk a tiszteletünket kifejezni a természetnek, melynek jótékony segítsége nélkül nem jöhetett volna létre e kitűnő bor.

A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.

A bor szép, színes, izgalmas, összetett és harmonikus. A bor illatában aszalt szilva és kökénylekvár érezhető. A szájban gyümölcsös ízek és az érlelésből adódó díszítő ízek jelentkeznek.

Egy igazi markáns, karakteres szekszárdi bor.

Alk.: 15,5% Vol. 

Egészségünkre!

Kategória: 

Üres

0 Ft

Kosár

A kosarad üres

Termék kategóriák

Friss hozzászólások

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Belépés