Mászáros Pál Pince Grandiózus Malbec 2020 | Itt minden finom!

Delikátesz. Adalékmentes élelmiszerek, italok, édességek.

Mászáros Pál Pince Grandiózus Malbec 2020

Cím:
Kiszerelés 0.75 L
Cikkszám:
701
Ár (bruttó):5 590 Ft
Készleten: 
Igen
Részletes termék leírás: 

Mászáros Pál Pince Grandiózus Malbec 2020 (száraz)

A bordeaux-i vérvonal nyilvánvaló már a roppant fűszeres illatból, paprika helyett azonban szegfűborsot és zöld borsot kapunk.

Elmaradnak a pannon-bordói közhelyek és botlások, magyar vörösben ritka mód szép és szépen integrált a hordó, közepes a test, a franciák összecsiszoltsága, kiforrottsága és eleganciája árad a borból.

Ilyen pallérozott szekszárdival nem gyakran találkozni.

Érlelését és összeállítását tekintve 30 % új 500 l-es hordó, 10 % új amerikai 225 l-es barrique hordó, a többi 2-3 éves 500

l-es hordó.

Alk.: 14% Vol.

Egészségére!

"Argentínai utazásunk alkalmával ismertük meg a fajtát, mely nagyon megtetszett nekünk.

Utána olvastunk és rájöttünk, hogy itt Magyarországon is termeltek anno Malbec-et és úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk mi is itt Szekszárdon.

2007-ben telepítettük az első Malbec szőlőtőkéket, 2011-ben pedig szüreteltünk erről a területről kiváló minőségű szőlőt.

Az érdekessége, hogy a Merlot mellé telepítettük, mert azt hittük akkor érik, amikor a Merlot is.

Vasárnap kimentünk megnézni a szőlőket, akkor tapasztaltuk, hogy teljesen barna kocsánnyal gyönyörű fekete fürtökkel pompázik a tőkéken és a szőlőszemek szinte leváltak a kocsányról, ezért másnap, azaz hétfőn azonnal szüreteltük a termést.

Az a jó a Malbec-be, hogy azonnal túlérett jegyeket mutat, mégis az alkohol tartalom soha nem haladja meg a 14 térfogat százalékot.

Annyira úttörők voltunk e fajta esetében a Magyarországi telepítéseket figyelembe véve, hogy a Szekszárdi Borvidéken és Magyarországon sem lehetett Malbec néven forgalomba hozni a borunkat, ezért Latino néven indultunk el a piacon óriási sikerként. Most hogy növeltük a Malbec területeinket, így már 2016-ban önállóan is kijöhet egy bor Malbec néven.

A fajtát mára elfogadták Magyarországon és a Szekszárdi borvidéken is, többek közt, a mi munkánknak köszönhetően, már önállóan telepíthető a fajta.

A jelenleg már Grandiózus palackban található Malbec-et 2016.szeptember végén szüreteltük, majd 500 l-es hordókban érleltük."

Kategória: 

Üres

0 Ft

Kosár

A kosarad üres

Termék kategóriák

Friss hozzászólások

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Belépés