Igazán jó mézet, de honnan és kitől.... | Itt minden finom!

Delikátesz. Adalékmentes élelmiszerek, italok, édességek.

 

RÓLUNK

Méhészetünk generációkon átívelő, hagyományokon alapuló családi vállalkozás, mely a rohanó, gépesített világban igyekszik megőrizni a méhészet valódi értékeit. Elhivatásunk, hogy minőségi, természetes eredetű, mézipari kézműves termékeket állítsunk elő, amelyeket magunk csomagolunk és juttatunk el vásárlóinkhoz.

Méhészetünk állandó telephelye Hajóson, Bács-Kiskun megyében, a méltán híres Hajósi Pincefalu mellett található, de méhecskéinket idény jelleggel megutaztatjuk az ország különböző pontjaira is, hogy a lehető legfinomabb nektárt gyűjtögethessék. Termékeinket többnyire kézműves rendezvényeken, vásárokon kínáljuk fogyasztóinknak, illetve „háztól” értékesítjük.

 

 

FAJTAMÉZEK

Méhészeti tevékenységünk hosszú évei alatt kialakult egy fajta lista, hogy milyen növényekből származó mézekkel szeretnénk foglalkozni. Úgy döntöttünk, hogy a legismertebb fajtamézeket állítjuk elő, minél kiválóbb minőségben.

Minden mézünket az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által engedélyezett hivatalos termelői mézesüvegben, az OMME zárjegyével ellátva palackozzuk, mely a fogyasztóknak garanciát jelent a méz minőségével, eredetével kapcsolatban.

 

 

Napraforgó méz

Jellemzően narancssárgás színű, kissé kesernyés ízű mézfajta, emiatt elsősorban teához, sütéshez-főzéshez ajánlott. A legsavasabb mézek egyike, ezért gyomorsavhiány pótlására kiválóan alkalmas. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és immunrendszer erősítő hatású. Közepesen gyorsan kristályosodik, a repcemézhez hasonlóan krémmézként is találkozhatunk vele.

 

 

 

Hársméz

Rendkívül karakteres ízvilágú, középsárgától a világosbarnáig terjedő  színtartományban előforduló méz. Jó hatása van megfázás, hörghurut, torokgyulladás, láz és köhögés esetén. Közismert idegnyugtató és fertőtlenítő hatású, de jótékony hatása az álmatlanságban szenvedőknek is kedvez.

 

 

Selyemfűméz

Sokan vaddohány, vagy selyemkóró néven is ismerik. Színe valamelyest sötétebb, mint az akácméz, jellemző erős illata és zamata van. Önmagában is fogyasztható, de lehet nyers ételek ízesítője is. Kedvelt desszertméz. Kiváló gyulladáscsökkentő, vérnyomásszabályzó hatású.

A selyemfűméz igazi Hungarikumnak számít. Virágporra érzékenyek számára is ajánlott, mivel a növény nem termel virágport!

 

 

Akácméz

Az akácméz egészen világos, enyhén sárgás, aranysárgás színű, felismerhetően akácvirág illatú méz, mely akár 1-2 évig is folyékony állagú maradhat. A legédesebb, ugyanakkor legkevésbé tolakodó ízű mézfajták egyike. Ajánlott a gyomorsav-túltermelés miatt bekövetkezett emésztési zavarok oldására. Jó fertőtlenítő hatású, köhögés ellen is kiváló.

A magyar akácméz világszerte elismert és keresett termék!

 

Repceméz

Folyékony állapotban sárgás, de rövid időn belül kristályosodik, és sokan fehér színű krémmézként ismerik. Főként sütéshez és teába ajánlott, de önmagában is nagyon finom ízű. A gyomorsavtúltengés kiváló ellenszere, mert a legkevésbé savas mézfajta, inkább enyhén lúgos kémhatású. A népi gyógyászatban eredményesen kezelték vele a gyomor- és nyombélfekélyt, nagyszerű gyulladáscsökkentő hatású. Nagyfokú immunerősítő.

 

 

Vegyes virágméz

Mint ahogy a réten a virágzó növények, úgy a vegyes virágméz összetétele is rendkívül változó, vidékenként, évszakonként eltérő, emiatt a színe, az íze is számtalan féle lehet. Jellemzően nincs két egyforma ízű vegyes virágméz. Teába, sütéshez-főzéshez kiválóan ajánlott, de magában is fogyasztható. Rendszeres fogyasztása általános fizikai állapot javulását eredményezi. Számos típusú növényi nektár összetételéből adódóan jellemzően hamar kristályosodó fajta.

 

Ha még nem kóstolta finomságainkat, tegyen próbára bennünket, ígérjük nem fogunk csalódást okozni.

 

Üres

0 Ft

Kosár

A kosarad üres

Termék kategóriák

Friss hozzászólások

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Belépés