Boldog tyúkok - egészséges tojás | Itt minden finom!

Delikátesz. Adalékmentes élelmiszerek, italok, édességek.

A tojás mértékkel fogyasztva egészséges, finom, elsőrendű fehérjeforrás, mivel a szervezet működéséhez szükséges esszenciális aminosavakat is tartalmazza. Egy tojás a napi fehérje szükségletünk 12 százalékát fedezi, ráadásul könnyen emészthető formában.

Ha tojást veszünk,  akkor viszont nem árt figyelnünk arra, hogy milyet teszünk a kosarunkba. Én személy szerint láttam már elrettentő videókat a tyúktartásról, ezért nálam a 3-as kódú tojás szóba sem jöhet.  Ezért is tetszett meg az Okostojás kezdeményezés!

 

Magyarországon 4 millió tojótyúkot tartanak intenzív ipari körülmények között. A ketrecekben 1m2-en 18 madár él, tehát egy tyúknak alig egy A/4-es lapnyi terület jut. Értelemszerűen természetes viselkedésformáik korlátozódnak, így agresszívek lesznek, a támadásokat elkerülendő csőrüket csonkítják….

A rossz életkörülmények miatt lábuk elcsökevényesedik, tollazatuk hiányossá válik, csontozatuk legyengül.... Az ilyen tyúkok tojásánál a tojáshéjon szereplő kód első számjegye 3. 

Találkozhatsz még 0, 1, 2 számjegyű tojásokkal is. Ezek mind a tartásformát jelzik. 0- biotartású 1-szabad tartású 2- mélyalmos tartású tojótyúkra utal. Az ilyen típusúak tekintettel vannak az állatok jólétére is. Támogasd a jobb körülményeket biztosító mélyalmos, szabadtartásos és bio tojótyúk-tartást!  

Vedd a jó kódot! Vásárolj 0, 1 vagy 2-es kódú tojást! 

Az  egészséges tojás  tartalma:

  • 68 kcal-t, 
  • 5,4 gramm fehérjét,  
  • 4,8 gramm zsírt,
  • 0,3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Vitamintartalma  jelentős, hiszen gyakorlatilag az összes létfontosságú vitamin megtalálható benne, mint:

  • a C-, A-, D-, E-, B-vitaminok,
  • jelentős a folsav,
  • vas és
  • pantoténsav tartalma is.

A tojásban található vitaminok és aminosavak rengeteg biokémiai folyamatban játszanak szerepet és nagymértékben hozzájárulnak a szervezet zavartalan működéséhez. 

Ha tojás kerül a tányérunkra biztosak lehetünk benne, hogy sokat tettünk a bőrünk,  a hajunk,  a szívünk és az érrendszerünk  egészségének megőrzéséért, immunrendszerünk erősítéséért valamint az idegrendszerünk megfelelő működéséért.

A tojás fogyasztása különösen ajánlott a gyermekeknek, hiszen elősegíti a csontok és a fogak növekedését is.

 

Üres

0 Ft

Kosár

A kosarad üres

Termék kategóriák

Friss hozzászólások

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Belépés