Bodrog Borműhely Tokaji Furmint Mesés 2011 | Itt minden finom!

Delikátesz. Adalékmentes élelmiszerek, italok, édességek.

Bodrog Borműhely Tokaji Furmint Mesés 2011

Cím:
Kiszerelés 0.75
Cikkszám:
92
Ár (bruttó):4 590 Ft
Részletes termék leírás: 

 

Édes birtokborunk. Több dűlő válogatott késői szüretéből készül, magas cukortartalmú, részben töppedt vagy aszús szemeket is tartalmazó fürtökből. Az évjárat adottságait jól tükröző, magas cukortartalmú, de könnyedebb stílusú természetes édes bor.  

A bor: mézes, aszalt gyümölcsös jegyeket mutat, érett körtés illattal, melyet keretbe foglal egy finom puncsos, tölgyes hordó karakter. Szájban könnyed, finom savval és kellemes édességgel, a mézes aszalt gyümölcs itt is visszaköszön. Nem túlzó, nem fárasztó, arányos édes bor finom pörkölt jegyekkel a korty végén.

A november 17.-18.-i szüreten, 4 dűlőben -  Deák, Halas, Lapis és Dereszla -  fennhagyott szőlőket egybe szüreteltük.  A szőlő 90% furmint volt, a maradék hárslevelű. ami erősen töppedt és kis részben aszús szemeket is tartalmazott. A fürtöket bogyóztuk, majd a cefrét 24 órát áztattuk alacsony hőmérsékleten, ezt lassú préselés követte.  A mustot ülepítettük és hordóba fejtve erjesztettük alacsony hőmérsékleten. A lassú erjedés januárig elhúzódott, ezt követően szűrtük és kéneztük a bort, majd további 5 hónapot hordóban érleltük. Házasítottuk a legjobb hordókat, derítettük és szűrtük palackozás előtt.

alkohol: 10.6 %    sav: 6 g/l    cukor: 100 g/l

Kategória: 

Üres

0 Ft

Kosár

A kosarad üres

Termék kategóriák

Friss hozzászólások

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Belépés