Antech Limoux Méthode Ancestrale Doux Et Fruite Pezsgő | Itt minden finom!

Adalékmentes termékek, finom borok, italok, édességek.

Antech Limoux Méthode Ancestrale Doux Et Fruite Pezsgő

Cím:
Kiszerelés 0.75
Cikkszám:
99
Ár (bruttó):5 290 Ft
Készleten: 
Igen
Részletes termék leírás: 

Antech Limoux Méthode Ancestrale Doux Et Fruite Pezsgő

Csupán a Limoux vidékén őshonos Mauzac fajtából készült pezsgő.

A szőlőtőkék átlag életkora 20-40 év közötti, hozamukat pedig alacsonyan tartják (kevesebb, mint 50 hl/ha). Kézi szüret és válogatás után 300 kg-os ládákban szállítják a szőlőt a feldolgozóba, ahol azonnal pneumatikus préselés következik.

Az érlelés hőmérséklet-szabályozott rozsdamentes acéltartályokban történik és egészen addig tart, míg az alapbor el nem éri az 5%-os alkoholtartalmat.

A második fermentáció már a palackban zajlik és kizárólag a maradékcukor indítja be.

A folyamat hőmérséklet-szabályozott(14°C) pincében megy végbe, időtartama 14 hét és a végén a pezsgő alkoholtartalma 6-7% közé emelkedik.

Szalmasárga szín és finoman gyöngyöző buborékok gyönyörködtetnek, melyet az akác és érett körte illata tesz teljessé.

A kortyban élénk nyári alma és a szőlő friss és könnyed jegyei mutatkoznak.

 

-A Blanquette Méthode Ancestrale kifejezés olyan pezsgőt takar, mely a készítési eljárásának köszönhetően édesebb ízvilágú és kizárólag Mauzac-ból készül, tirázs likőr hozzáadása nélkül. Az első erjedés során nem hagyják teljesen szárazra erjedni a bort, hanem még jelentős szőlőcukor tartalom mellett és 5% alkoholtartalom mellett palackozzák. A második fermentáció lezajlása után egy enyhébb pezsgéssel és alacsonyabb alkoholtartalommal rendelkező pezsgőt kapott, kizárólag természetes cukortartalommal.

A könnyedség és frissesség teszi tökéletes aperitif-é, bor, desszertek alma, palacsinta, gyümölcsös piték és sütemények kísérőjévé.

Fogyasztása hűtve 5-6 ° C-on,.

Alk. 6,5% Vol. 

Egészségünkre!

Kategória: 

Üres

0 Ft

Kosár

A kosarad üres

Termék kategóriák

Friss hozzászólások

Nincs megjeleníthető hozzászólás.

Belépés